شاید قبلا در مورد
سریال به داستان اصلی وفادار است اما به جای اینکه در گذشته اتفاق بیافتد در قرن و بیست و یکم اتفاق می افتد و همین سریال را جذاب تر کرده است.
شرلوک هلمز به عنوان مشهور ترین شخصیت داستانی در رکوردهای جهانی گینس ثبت شده است.
شرلوک یک کارآگاه نابغه است که صحبت های او میتواند برای ببینده آموزنده باشد، بعد از دیدن این سریال قوه استدلال من قوی تر شد.
موارد جالبی در هر دو سریال مطرح میشوند، به عنوان مثال شرلوک با یک نگاه به هرکسی اطلاعات زیادی از او بدست می آورد که باورکردنی نیست.
در قسمت اول سریال وقتی وارد آزمایشگاه میشود یک شخص غریبه را میبیند که همراه دوستش آمده است. دوستش میگوید معرفی میکنم آقای جان واتسون. شرلوک موبایل آقای واتسون را میگیرد تا به کسی پیام بفرستد و بعد در چند لحظه بدون اینکه حرفی بین آنها رد و بدل شود موارد زیر را به جان واتسون میگوید:
تو برای هم خانه شدن با من آمده ای،
سرباز هستی، عراق یا افغانستان خدمت کرده ای،
به زور به آنجا فرستاده شده ای،
از وقتی برگشتی دچار ضربه روحی شدی، روانشناس داری،
کسی را نداری جز یک برادر معتاد که با او قطع رابطه کرده ای!
آن فرد شوکه میشود و میگوید من هیچ حرفی به تو نزدم، هیچ کسی هیچ حرفی به تو نزده است، پس از کجا این موارد را فهمیدی؟؟
بعد شرلوک برایش توضیح میدهد که چطور متوجه این همه اطلاعات شده است.
توضیحات:
امروز صبح به دوستم گفتم پیدا کردن هم خانه برای من کار سختی است و امروز او با یک فرد جدید اینجا آمده است پس تو برای این منظور اینجا آمده ای.
مدل موهات و طرز ایستادنت نشان میدهد سرباز هستی، رنگ پوستت سفید است اما فقط از مچ دست آفتاب سوخته شده ای پس در خاورمیانه بوده ای که میشود عراق یا افغانستان.
عصا برای راه رفتن استفاده میکنی اما موقعی که سرپا وایسادی و توجه ات جای دیگری است اصلا احساس ناراحتی نمیکنی و درخواست صندلی نکردی پس مشکلت بیشتر روحی هست تا جسمی در نتیجه حتما روانشناس داری. (دولت برای پلیس ها و افراد نظامی که دچار شوک و مشکل روحی میشوند اجبارا روانشناس میگذارد.)
دنبال هم خونه هستی اما گوشی گرانقیمت داری، پس برای خودت نیست.
روی موبایلت پر از خط و خش بود، آدمی که پول نداره با تنها موبایل گران قیمتش اینطور رفتار نمیکنه پس نشون میده که این موبایل را هدیه گرفتی و خط و خش متعلق به صاحب قبلیش بوده.
پشت گوشی اسم کسی که فامیلیش با تو یکی هست حک شده پس برای برادرت بوده. (خارج از کشور معمولا اسم صاحب گوشی رو روی قاب گوشی حکاکی میکنن، توی ایران هم معمولا روی مدل های لاکچری آیفون این کارو میکنن.)
برادر داری، اما دنبال هم خونه هستی پس باهاش به مشکل خوردی که پیشش نمیخوای بری.
اطراف سوکت شارژ گوشی پر از خط و خش هست که نشون میده استفاده کننده نتونسته درست شارژر رو به گوشی متصل کنه و همیشه دستش لرزش و رعشه داشته، پس معتاد الکلی بوده.
دیدی؟ زیاد سخت نبود!
در سریال منتالیست هم به صورت ضعیف تر این اتفاقات میافتد و شخصیت فیلم چنین مهارتی دارد، البته از نظر بداهت و سرعت عمل اصلا با شرلوک قابل مقایسه نیست. در هر دو سریال درمورد سریع به خاطر سپردن یا به خاطر سپردن اطلاعات زیاد از طریق تکنیک قصر ذهن یا قصر حافظه صحبت میشود و هردوی آنها از این تکنیک استفاده میکنند. با کمک این تکنیک میتوان هرچیزی را در زمان سریع به خاطر سپرد طوری که هرگز فراموش نشود. آموزش این تکنیک را می توانید از طریق لینک زیر که برای اولین بار در اینترنت قرار گرفته است تهیه کنید:
قبلا در
بندیکت
کامبربچ جوایز زیادی برنده شده است و در سال 2014 مجله تایم، او را جزو 100
فرد تاثیر گذار جهان معرفی کرده است. یکی از فیلم های پرطرفداری که او
بازی کرده است فیلم
ایمان صدیقی/ سایت اسرار ماوراء
درباره این سایت